ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ

Драги корисници,

     у Народној библиотеци Ужице у току су припреме за редовну ревизију библиотечког фонда. Редовна ревизија библиотечке грађе и извора обавља се континуирано најмање једном у десет година без обзира на врсту библиотеке и величину фонда.

     Ревизијом се утврђује стварно, бројчано и физичко стање инвентарисане библиотечко-информационе грађе и извора која је власништво библиотеке, правна заштита и актуелност библиотечких фондова.

       Након извршене детаљне провере целокупног фонда у Библиотеци, а то је преко 170.000 публикација, биће утврђено прецизно стање фонда. Сачиниће се листе предлога за расход.

Записник и извештај о ревизији разматраће Управни одбор Библиотеке, који ће након тога формирати одлуку о отпису библиотечке грађе. Ревизија књига је обиман и веома одговоран посао, који изискује велику прецизност, како би добијене информације биле тачне. Усклађеност података је врло важна како за библиотекаре, тако и за саме кориснике.

       За време трајања ревизије Библиотека неће радити са корисницима од 1. марта до 1. априла. Молимо чланове да публикације које су им потребне позајме до 27. фебруара, јер у марту то неће бити могуће. Уједно апелујемо да све књиге које су позајмљене дуже од месец дана буду враћене. Уколико сте на својој полици пронашли књигу са нашим печатом или налепницом, а нисте ни знали да је код Вас, донесите је без устручавања у Библиотеку. Наглашавамо, неће бити никаквих казнених мера! Битно нам је само да књиге буду враћене како бисмо установили право стање фонда.

Захваљујемо свим корисницима и суграђанима на разумевању!

shares
Skip to content