Književno veče Slavimira Stojanovića Futra

Književno veče Slavimira Stojanovića Futra

U ponedeljak 22. marta u 18 časova u Holu Narodne biblioteke Užice biće održano predstavljanje romana DEVET Slavimira Stojanovića Futra.

Slavimir Stojanović Futro je dizajner, vizuelni umetnik, pisac i profesor. Dobitnik je  više od 300 međunarodnih, regionalnih i domaćih nagrada u domenu dizajna. Uvršten je u Taschen-ov izbor najuticajnijih dizajnera današnjice. Radio je za međunarodne klijente kao što su Sony, Duracell, Mercedes-Benz, Michelin, Coca-Cola, Seat i mnogi drugi.

Dobitnik je Nagrade za životno delo Udruženja za tržišne komunikacije Srbije. Autor je nagrađene serije ilustrovanih knjiga za decu Avanture Singi Lumbe, kao i hit romana sa autobiografskim sadržajem Devet.

Odlomak iz romana:

„Dva puta sam se rodio. Svog drugog rođenja se sećam. Imam devet godina. Svuda oko mene je beskonačna tama. Ništa ne osećam, samo plutam. Ne znam šta je gore a šta dole. Ništa se ne vidi, ne čuje, niti bilo šta miriše. Nemam vazduha. Moram da izađem ovde kako znam i umem. U daljini ugledam tačkicu svetlosti prema kojoj mahnito zaplivam mlatarajući rukama i nogama po praznoj tami. Lagan sam, neiskusan i spor. Što se više približavam izvoru svetlosti veća je panika da neću stići na vreme.“

 

Obavezna je upotreba zaštitne maske. Broj mesta je ograničen.

shares
Skip to content