Промоција Басарине књиге „Контраендорфин”

Промоција Басарине књиге „Контраендорфин”

Добитник Нинове награде, за 2020. годину, Светислав Басара биће гост Народне библиотеке Ужице у петак 18. јуна. Са задовољством вас позивамо на дружење и разговор о књизи „Контраендорфин”.

Почетак књижевне вечери заказан је за 19 сати. О роману ће разговарати: аутор Светислав Басара, књижевни критичар Петар Арбутина и директорка Народне библиотеке Ужице Душица Мурић.  Одломке из романа читаће глумац Момчило Мурић.

Светислав Басара је рођен у Бајиној Башти 1953. године. Аутор је близу 30 романа, а пише и есеје, кратку прозу, приче. Двоструки је добитник Нинове награде – за роман „Успон и пад Паркинсонове болести” (2006) и за роман „Контраендорфин”(2020). Године 2012. нашао се у најужем избору за ово признање са романом „Мајн кампф”.

За књигу „Монголски бедекер” добио је „Нолитову награду”, док му је роман „Анђео атентата” донео признање Српског књижевног друштва „Биљана Јовановић” и „Исодора Секулић”.  Такође, први је добитник награде Фонда „Борислав Пекић”.

Најпознатија дела: „Фама о бициклистима”„Почетак буне против дахија”, „Света маст”, „Кинеско писмо“, „Монголски бедекер“, „Пушачи црвеног бана“, „Очај од нане“, „На граловом трагу” („Фама о бициклистима”, други део), „Виртуална кабала“, „Тамна страна месеца“и др.

 

shares
Skip to content