Састанак Подружнице БДС за Златиборски округ

Састанак Подружнице БДС за Златиборски округ

У Народној библиотеци Ужице одржан је састанак Подружнице Библиотекарског друштва Србије за Златиборски округ.

Председник Подружнице БДС Илија Смиљанић говорио је о активностима Подружнице и комуникацији у условима пандемије. Између осталог, разговарало се о успешној сарадњи јавних библиотека у окружењу везаној за ревизију фондова, иницијативи Библиотеке Ариље за промену статуса и имена, сарадњи са Друштвом библиотекара Републике Српске. Предложено је да се ради мотивације колега установи награда на нивоу Подружнице. Драгослава Родаљевић, члан Управног одбора Библиотекарског друштва Србије, пренела је информације о активностима управних тела, раду и организацији секција.


У оквиру дневног реда представљен је часопис Корак библиотеке који, захваљујући конкурсу Министарства културе, од ове године излази и у штампаном издању. Главна уредница Драгослава Родаљић говорила је о уређивачкој политици, сарадњи са ауторима и позвала колеге да своја искуства и идеје представе у часопису.


По завршетку састанка одржано је предавање „Фотографија у библиотеци“. Маша Милорадовић, начелница одељења специјалних фондова НБС, поделила је своје богато искуство у овој области са библиотекарима јавних, специјалних и школских библиотека Златиборског округа. Предавање је организовала Матична служба НБУ уз подршку Министарства културе и информисања РС.

shares
Skip to content