Sastanak Podružnice BDS za Zlatiborski okrug

Sastanak Podružnice BDS za Zlatiborski okrug

U Narodnoj biblioteci Užice održan je sastanak Podružnice Bibliotekarskog društva Srbije za Zlatiborski okrug.

Predsednik Podružnice BDS Ilija Smiljanić govorio je o aktivnostima Podružnice i komunikaciji u uslovima pandemije. Između ostalog, razgovaralo se o uspešnoj saradnji javnih biblioteka u okruženju vezanoj za reviziju fondova, inicijativi Biblioteke Arilje za promenu statusa i imena, saradnji sa Društvom bibliotekara Republike Srpske. Predloženo je da se radi motivacije kolega ustanovi nagrada na nivou Podružnice. Dragoslava Rodaljević, član Upravnog odbora Bibliotekarskog društva Srbije, prenela je informacije o aktivnostima upravnih tela, radu i organizaciji sekcija.


U okviru dnevnog reda predstavljen je časopis Korak biblioteke koji, zahvaljujući konkursu Ministarstva kulture, od ove godine izlazi i u štampanom izdanju. Glavna urednica Dragoslava Rodaljić govorila je o uređivačkoj politici, saradnji sa autorima i pozvala kolege da svoja iskustva i ideje predstave u časopisu.


Po završetku sastanka održano je predavanje „Fotografija u biblioteci“. Maša Miloradović, načelnica odeljenja specijalnih fondova NBS, podelila je svoje bogato iskustvo u ovoj oblasti sa bibliotekarima javnih, specijalnih i školskih biblioteka Zlatiborskog okruga. Predavanje je organizovala Matična služba NBU uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS.

shares
Skip to content