Представљање монографије  „Религија као судбина“

Представљање монографије  „Религија као судбина“

У четвртак 9. јуна, у 19 часова биће одржано представљање монографије „Религија као судбина“ аутора Драгана Драгојловића
У књизи „Религија као судбина“ Драгојловић анализира кључне појаве и деловање различитих верских организација – Српске православне (и аутокефалних цркава), Римокатоличке цркве, затим бројних протестантских деноминација и секти, као и Исламске заједнице.
У програму учествују проф. др Драгољуб Б. Ђорђевић и проф. др Драган Тодоровић.
Драган Драгојловић је рођен у Пилици код Бајине Баште. Средњу школу завршио је у Ужицу, а Економски факултет у Београду. Објавио је више од 20 књига, а осим пoезије написао је и седам романа, три књиге приповедака и књигу путописа. Драгојловићеве песме превођене су на: енглески, немачки, португалски, шведски, хинду, белоруски, грчки и друге језике.
На Међународном фестивалу поезије у Шангају добио је награду Златна магнолија 2020“.
Најпознатије збирке поезије: „Кућа на сату небеском“, (1974), „Мимоходи“ (1976), „Треће лице рата“ (1978), „Станишта“ (1983), „Небеска Србија“ (1990), „Завичај смрти“ (1994), „Дозивање Бога“ (1995).
Романи: „Докторова љубав“, „Мали роман о кенгурима“, „Не заборави свој дом“, „Под јужним крстом“, „У земљи коала“ и дечји романи „Веверанова женидба“ и „Велика мала школа“.
shares
Skip to content