Predstavljanje monografije  „Religija kao sudbina“

Predstavljanje monografije  „Religija kao sudbina“

U četvrtak 9. juna, u 19 časova biće održano predstavljanje monografije „Religija kao sudbina“ autora Dragana Dragojlovića
U knjizi „Religija kao sudbina“ Dragojlović analizira ključne pojave i delovanje različitih verskih organizacija – Srpske pravoslavne (i autokefalnih crkava), Rimokatoličke crkve, zatim brojnih protestantskih denominacija i sekti, kao i Islamske zajednice.
U programu učestvuju prof. dr Dragoljub B. Đorđević i prof. dr Dragan Todorović.
Dragan Dragojlović je rođen u Pilici kod Bajine Bašte. Srednju školu završio je u Užicu, a Ekonomski fakultet u Beogradu. Objavio je više od 20 knjiga, a osim poezije napisao je i sedam romana, tri knjige pripovedaka i knjigu putopisa. Dragojlovićeve pesme prevođene su na: engleski, nemački, portugalski, švedski, hindu, beloruski, grčki i druge jezike.
Na Međunarodnom festivalu poezije u Šangaju dobio je nagradu Zlatna magnolija 2020“.
Najpoznatije zbirke poezije: „Kuća na satu nebeskom“, (1974), „Mimohodi“ (1976), „Treće lice rata“ (1978), „Staništa“ (1983), „Nebeska Srbija“ (1990), „Zavičaj smrti“ (1994), „Dozivanje Boga“ (1995).
Romani: „Doktorova ljubav“, „Mali roman o kengurima“, „Ne zaboravi svoj dom“, „Pod južnim krstom“, „U zemlji koala“ i dečji romani „Veveranova ženidba“ i „Velika mala škola“.
shares
Skip to content