Seminar „Kultura jednakosti“ u NBU

Seminar „Kultura jednakosti“ u NBU

U Narodnoj biblioteci Užice održan je seminar „Kultura jednakosti“ na kome je prisustvovalo oko 30 bibliotekara Zlatiborskog okruga.

Autori i realizatori programa bili su dr Dejan Masliković, rukovodilac grupe za inspekcijske poslove u oblasti kulture (Ministarstvo kulture i informisanja) i Aleksandar Bogdanović, (Centar za razvoj inkluzivnog društva).
Tema je bila rad sa osobama sa invaliditetom. Predavači su predstavili različita rešenja kako biblioteke učiniti pristupačnim za ovu kategoriju korisnika, navodeći efikasne primere iz prakse. Predavanje je organizovano u okviru stalnog stručnog usavršavanja u bibliotečko-informacionoj delatnosti za 2022. godinu, koje finansijki podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Istog dana održan je i sastanak Podružnice Bibliotekarskog društva Srbije za Zlatiborski okrug. Uvodnu reč dali su predsednik Podružnice Ilija Smiljanić i sekretar Ljiljana Rakić. O radu upravnog tela Društva govorila je Dragoslava Rodaljević, a Hadija Kriještorac je predstavila projekat „Digitalni radio Polimlje“. Dat je predlog za uvođenje nagrade na nivou podružnice.
📃Na kraju sastanka podeljen je stručni časopis Korak biblioteke koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja.
shares
Skip to content