Дружење са Робертом Такаричем

Дружење са Робертом Такаричем

      У пуној сали Читалишта Народне библиотеке Ужице, пред верном публиком коју ни школски распуст није могао да спречи, одржало се дружење са писцем Робертом Такаричем.

 

Уз доста смеха, пубертетлије су научиле како се честита рођендан, али и како изгледа једно од најгорих мувања из колекције од шест и по. Поред хумористичког дела, велику пажњу публике привукли су детективски задаци. Неке грешке је требало уочити на видео материјалу, а неке у прочитаном тексту. Без обзира на тежину задатaка, ужичка публика је успешно одговорила на изазов освојивши занимљиве и корисне награде. Кроз синоћно дружење, које je протекло као „дланом о длан“, деца су научила и неке занимљивости о маратону, о мамуту Кики из Кикинде, о тексту који се чита уз помоћ огледала и друго.

Писац Роберт Такарич је одрастао у Војводини. Ради као професор у неким школама, а у дригим предаје драму. Чим предаје драму онда мора да зна и да је напише, тако да се бави и драмским писањем и писањем за децу. Написао је 73 књиге и каже да све што је написао то је и видео.

До неког новог сусрета и новог дружења, када ће и они које су маме и тате на „силу“ одвукли на неко зимовање моћи да присуствују, уживајте у књигама Роберта Такарича. Њих ћете пронаћи на Дечјем одељењу Народне библиотеке Ужице. Пожурите док још има слободних примерака!

shares
Skip to content