Druženje sa Robertom Takaričem

Druženje sa Robertom Takaričem

      U punoj sali Čitališta Narodne biblioteke Užice, pred vernom publikom koju ni školski raspust nije mogao da spreči, održalo se druženje sa piscem Robertom Takaričem.

 

Uz dosta smeha, pubertetlije su naučile kako se čestita rođendan, ali i kako izgleda jedno od najgorih muvanja iz kolekcije od šest i po. Pored humorističkog dela, veliku pažnju publike privukli su detektivski zadaci. Neke greške je trebalo uočiti na video materijalu, a neke u pročitanom tekstu. Bez obzira na težinu zadataka, užička publika je uspešno odgovorila na izazov osvojivši zanimljive i korisne nagrade. Kroz sinoćno druženje, koje je proteklo kao „dlanom o dlan“, deca su naučila i neke zanimljivosti o maratonu, o mamutu Kiki iz Kikinde, o tekstu koji se čita uz pomoć ogledala i drugo.

Pisac Robert Takarič je odrastao u Vojvodini. Radi kao profesor u nekim školama, a u drigim predaje dramu. Čim predaje dramu onda mora da zna i da je napiše, tako da se bavi i dramskim pisanjem i pisanjem za decu. Napisao je 73 knjige i kaže da sve što je napisao to je i video.

Do nekog novog susreta i novog druženja, kada će i oni koje su mame i tate na „silu“ odvukli na neko zimovanje moći da prisustvuju, uživajte u knjigama Roberta Takariča. Njih ćete pronaći na Dečjem odeljenju Narodne biblioteke Užice. Požurite dok još ima slobodnih primeraka!

shares
Skip to content