Представљен роман „Долазак матадора“ Бранка Росића

Представљен роман „Долазак матадора“ Бранка Росића

Роман „Долазак матадора“ новинара и писца Бранка Росића представљен је синоћ у Народној библиотеци Ужице. Осим аутора, о књизи су говорили Ужичанин Зоран Пановић, некадашњи главни и одговорни уредник листа Данас, а сада директор Демостата, и директорка библиотеке Душица Мурић.
 
„Овај трећи Бранков роман је за мене најбољи, а сва три као да су писана за неку Нетфликсову серију. Роман „Долазак матадора“ има перфектан темпо, ја сам га са уживањем прочитао. За њега наравно треба један кључ – морате имати разумевања за ове просторе и за ситуацију у Европи. Прати две радње – два типа из Београда, један је глумац, други је менаџер и заиста има свега: трилера, драме, добре музике, спорта, добре кухиње, еротике, заплета и расплета“, рекао је Пановић.
 
Осим о самом роману, Росић је говорио о занимљивим саговорницима које је имао прилику да упозна као новинар: од Мирослава Илића до Јоко Оно, од Морисија и музичара из многих легендарних бендова, до Ју Несбеа, Милене Марковић, Ирвина Волша и Фредерика Бегбдеа. Оливер Драгојевић је последњи интервју дао управо Бранку Росићу. Ипак, и поред импресивне новинарске каријере многи су се зачудили откуд баш Росић да пише књиге, као да новинарски рад може нашкодити књижевном.
„Када стоматолог или вулканизер напише роман, нико неће поставити питање што је он то урадио, а када новинар пише то је онда нешто ненормално”, нашалио се Пановић.
Иако се може похвалити интервјуима које је радио са светским звездама, као што су Жан Пол Готје и Стивен ван Зандт, аутор каже да је имао велику трему пред ужичком публиком.
 
🖊Препоручујемо вам да прочитате неку од књига Бранка Росића и откријете да ли новинар може бити добар писац. 🖊
shares
Skip to content