Predstavljen roman „Dolazak matadora“ Branka Rosića

Predstavljen roman „Dolazak matadora“ Branka Rosića

Roman „Dolazak matadora“ novinara i pisca Branka Rosića predstavljen je sinoć u Narodnoj biblioteci Užice. Osim autora, o knjizi su govorili Užičanin Zoran Panović, nekadašnji glavni i odgovorni urednik lista Danas, a sada direktor Demostata, i direktorka biblioteke Dušica Murić.
 
„Ovaj treći Brankov roman je za mene najbolji, a sva tri kao da su pisana za neku Netfliksovu seriju. Roman „Dolazak matadora“ ima perfektan tempo, ja sam ga sa uživanjem pročitao. Za njega naravno treba jedan ključ – morate imati razumevanja za ove prostore i za situaciju u Evropi. Prati dve radnje – dva tipa iz Beograda, jedan je glumac, drugi je menadžer i zaista ima svega: trilera, drame, dobre muzike, sporta, dobre kuhinje, erotike, zapleta i raspleta“, rekao je Panović.
 
Osim o samom romanu, Rosić je govorio o zanimljivim sagovornicima koje je imao priliku da upozna kao novinar: od Miroslava Ilića do Joko Ono, od Morisija i muzičara iz mnogih legendarnih bendova, do Ju Nesbea, Milene Marković, Irvina Volša i Frederika Begbdea. Oliver Dragojević je poslednji intervju dao upravo Branku Rosiću. Ipak, i pored impresivne novinarske karijere mnogi su se začudili otkud baš Rosić da piše knjige, kao da novinarski rad može naškoditi književnom.
„Kada stomatolog ili vulkanizer napiše roman, niko neće postaviti pitanje što je on to uradio, a kada novinar piše to je onda nešto nenormalno”, našalio se Panović.
Iako se može pohvaliti intervjuima koje je radio sa svetskim zvezdama, kao što su Žan Pol Gotje i Stiven van Zandt, autor kaže da je imao veliku tremu pred užičkom publikom.
 
🖊Preporučujemo vam da pročitate neku od knjiga Branka Rosića i otkrijete da li novinar može biti dobar pisac. 🖊
shares
Skip to content