zavicajno2014. година
Заменик Заштитника грађана
Владана Јовић


2013 . година
Заменик Заштитника грађана
др Горан Башић2011. година
Заменик Заштитника грађана
Милош Јовић


ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА У УЖИЦУ

Поштоване грађанке и грађани,

Ако сматрате да су вам људска и мањинска права угрожена или ускраћена од стране органа јавне власти, можете се обратити иституцији Заштитника грађана из Народне библиотеке у Ужицу.
Није потребно да путујете или да шаљете притужбе поштом, довољно је да одете  у библиотеку где ће вам запослени помоћи да путем видео везе успоставите контакт са Заштитником грађана.

Овакав вид комуникације доступан је сваког уторка и четвртка 11-13 часова у Народној библиотеци у Ужицу.

У предвиђено време, Стручна служба Заштитника грађана биће вам на располагању за сва питања и притужбе. Током разговора са правницима имаће те обезбеђену приватност како бисте слободно и без устручавања могли да изложите свој проблем.

Заштитник грађана Републике Србије, у оквиру иницијативе Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима постаће доступнији грађанкама и грађанима, посебно онима који живе у општинама и градовима у Србији који немају локалне заштитнике грађана. Грађанима из изабраних општина и градова биће омогућено да лакше остваре контакт са Заштитником грађана, добију помоћ при састављањупритужби, информишу се о раду и надлежностима ове институције, а уколико она није права адреса за решавање њихoвог проблема, добиће стручни савет којим органима да се обрате.
Иницијатива се спроводи у сарадњи са Библиотекарским друштвом Србије, библиотекама, органима локалне самоуправе и организацијама цивилног друштва у петнаест изабраних општина у Србији, а уз финансијску подршку Владе Краљевине Норвешке.

Више о институцији Заштитника грађана можете прочитати
овде.
Сазнајте више...Комуникација путем Скајпа