Представљање романа „Песма о три света”

Представљање романа „Песма о три света”

Промоција романа „Песма о три света” Владимира Пиштала биће одржана у Народној библиотеци Ужице у петак, 29. марта 2024. године, у 19 часова. О роману ће, осим аутора, говорити књижевник и издавач Ненад Шапоња.


 „Песму о три света води велика и храбра машта. Она прави широк културолошки захват, од барока – доба раног просветитељства, масовног ропства и грађења светског система, па све до Наполеоновог освајања Пераста. Песма о три света враћа глас жени избаченој из историје.

 Ово је прича о Европи, Африци и Америци. О Венецији, Тунису и Салему. О ватрама и сукњама. О проласку времена. О музици. О галиотима и галебовима. О гусарима под заштитом државе. О лудилу, о вештицама. О дивљацима и чипканим крагнама. О империји. О господарима и учитељима. Ово је антиколонијални роман.”

Аутор је за нови роман добио награде „Бескрајни плави круг” и „Др Шпиро Матијевић”, а био је и у ужем избору за Нин-ову награду и признање „Београдски победник”. Роман „Песма о три света” објавиле су заједнички издавчке куће „Агора” и „Лагуна” 2023. године.

Владимир Пиштало (1960) један је од најпревођенијих савремених српских писаца, добитник НИН-ове награде, награде „Меша Селимовић” и награде „Борисав Станковић”. Његов роман „Тесла, портрет међу маскама” преведен је на 20, а роман „Миленијум у Београду”  на 10 језика. Сви романи могу се позајмити у Народној библиотеци Ужице.

shares
Skip to content