Promocija Basarine knjige „Kontraendorfin”

Promocija Basarine knjige „Kontraendorfin”

Dobitnik Ninove nagrade, za 2020. godinu, Svetislav Basara biće gost Narodne biblioteke Užice u petak 18. juna. Sa zadovoljstvom vas pozivamo na druženje i razgovor o knjizi „Kontraendorfin”.

Početak književne večeri zakazan je za 19 sati. O romanu će razgovarati: autor Svetislav Basara, književni kritičar Petar Arbutina i direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić.  Odlomke iz romana čitaće glumac Momčilo Murić.

Svetislav Basara je rođen u Bajinoj Bašti 1953. godine. Autor je blizu 30 romana, a piše i eseje, kratku prozu, priče. Dvostruki je dobitnik Ninove nagrade – za roman „Uspon i pad Parkinsonove bolesti” (2006) i za roman „Kontraendorfin”(2020). Godine 2012. našao se u najužem izboru za ovo priznanje sa romanom „Majn kampf”.

Za knjigu „Mongolski bedeker” dobio je „Nolitovu nagradu”, dok mu je roman „Anđeo atentata” doneo priznanje Srpskog književnog društva „Biljana Jovanović” i „Isodora Sekulić”.  Takođe, prvi je dobitnik nagrade Fonda „Borislav Pekić”.

Najpoznatija dela:„Fama o biciklistima”„Početak bune protiv dahija”, „Sveta mast”, „Kinesko pismo“, „Mongolski bedeker“, „Pušači crvenog bana“, „Očaj od nane“, „Na gralovom tragu” („Fama o biciklistima”, drugi deo), „Virtualna kabala“, „Tamna strana meseca“i dr.

 

shares
Skip to content