Представљање књиге „Тата, мама, ако ме волиш, прочитајмо!“

Представљање књиге „Тата, мама, ако ме волиш, прочитајмо!“

Поводом Дана града Народна библиотека Ужице организује промоцију књиге „Тата, мама, ако ме волиш, прочитајмо!“ Књижевно вече заказано је за петак 1. октобар 2021. године у 18 часова.

Књига се састоји од питања и одговора који су подељени у односу на узраст детета, од другог основне до трећег разреда средње школе. Нека од питања на која деца могу пронаћи одговор су: шта је то никотин, од којих болести могу оболети особе које пуше, да ли постоји подела на „велике“ и „мале“ алкохоличаре.

„Форма питања и одговора, прихватљива је и питка, даје утисак употребљивости и остваривости циља аутора – боље спречити него лечити. На концизан начин, прегледно и практично, комбинујући психолошке и културолошке особености циљне групе, аутори вешто држе фокус читаоца на суштини – заједничком подухвату родитеља, школе и друштвене заједнице чији је циљ здраво одрастање највреднијег дела популације“, написала је о књизи председница Републичке стручне ломисије за ментално здравлје доц др Ивана Сташевић Карличић.

Издавач књиге „Тата, мама, ако ме волиш, прочитајмо!“ је Народна библиотека Ужице, а генерални покровитељ је Град Ужице.

 

shares
Skip to content