Predstavljanje knjige „Tata, mama, ako me voliš, pročitajmo!“

Predstavljanje knjige „Tata, mama, ako me voliš, pročitajmo!“

Povodom Dana grada Narodna biblioteka Užice organizuje promociju knjige „Tata, mama, ako me voliš, pročitajmo!“ Književno veče zakazano je za petak 1. oktobar 2021. godine u 18 časova.

Knjiga se sastoji od pitanja i odgovora koji su podeljeni u odnosu na uzrast deteta, od drugog osnovne do trećeg razreda srednje škole. Neka od pitanja na koja deca mogu pronaći odgovor su: šta je to nikotin, od kojih bolesti mogu oboleti osobe koje puše, da li postoji podela na „velike“ i „male“ alkoholičare.

„Forma pitanja i odgovora, prihvatljiva je i pitka, daje utisak upotrebljivosti i ostvarivosti cilja autora – bolje sprečiti nego lečiti. Na koncizan način, pregledno i praktično, kombinujući psihološke i kulturološke osobenosti ciljne grupe, autori vešto drže fokus čitaoca na suštini – zajedničkom poduhvatu roditelja, škole i društvene zajednice čiji je cilj zdravo odrastanje najvrednijeg dela populacije“, napisala je o knjizi predsednica Republičke stručne lomisije za mentalno zdravlje doc dr Ivana Stašević Karličić.

Izdavač knjige „Tata, mama, ako me voliš, pročitajmo!“ je Narodna biblioteka Užice, a generalni pokrovitelj je Grad Užice.

 

shares
Skip to content