Семинар за школске библиотекаре Златиборског округа

Семинар за школске библиотекаре Златиборског округа

Школски библиотекари из Сјенице, Пожеге, Ариља, Нове Вароши, Прибоја, Пријепоља и Ужица присуствовали су акредитованом стручном семинару „Стручни библиотечко-информациони рад у школској библиотеци – вођење библиотечке статистике у складу са националном законском регулативом и међународним ИСО стандардима за библиотечку статистику – техничка обука за коришћење нове on-line апликације МБС“. Семинар је одржан 27. децембра 2021 у Народној библиотеци Ужице а реализатори су били Марина Митрић (Народна библиотека Србије), Наташа Антонијевић (НБ „Стефан Првовенчани“ Краљево) и Илија Смиљанић (Народна библиотека Ужице).

У уводном делу, Смиљанић је говорио о томе колико је важно водити библиотечку статистику и евидентирати стање. На основу добијених статистичких података, касније могу да се планирају и предузимају кораци који ће побољшати библиотечко – информационо пословање. 

Централна тема семинара је била нова онлајн МБС база. Предавачи Наташа Антонијевић и Марина Митрић су на практичним примерима показали како се она користи и како индивидуално попунити извештај о библиотечко-информационом пословању.

По завршетку основног дела предавања, школски библиотекари су постављали питања у вези са свакодневним недоумицама са којима се сусрећу у раду. Семинар је организовала Матична служба Народне библиотеке Ужице у сарадњи са Друштвом школских библиотекара уз подршку Министарства културе РС.

shares
Skip to content