Народна библиотека Ужице обележила 167 година успешног рада

Народна библиотека Ужице обележила 167 година успешног рада

Народна библиотека Ужице прославила је 19. августа крсну славу Преображење Господње и 167 година постојања. Од читалишта са 63 члана, ужичка библиотека је дошла до тога да данас пружа услуге за више од 8000 чланова.


На располагању је и другим посетиоцима у потражи за поузданим изворима информација у свим областима знања и богатим фондом периодике и преко 180000 књига. Библиотекари се континуирано усавршавају и развијају услуге које прате потребе савременог човека.

Пригодном програму присуствовале су званице из реда пословних сарадника, представника градског већа за културу, чланова колектива, најактивнијих читалаца, свештеника и других пријатеља најстарије и најпосећеније установе културе града Ужица.

 

Награђени су највернији читаоци.

Осврнувши се на симболику дана оснивања читалишта, преко бројних програма за децу и одрасле реализованим у претходној години, уз значајну издавачку делатност – директорка је представила значајно место библиотеке у плановима за следећу годину, када ће град Ужице бити Национална престоница културе Србије.

Као пратећи програм прославе, приређена је изложба књига путописне прозе „Очи гладне света” коју ће посетиоци моћи да погледају до октобра месеца.

shares
Skip to content