VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA KORISNIKE

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA KORISNIKE

Dragi korisnici,

     u Narodnoj biblioteci Užice u toku su pripreme za redovnu reviziju bibliotečkog fonda. Redovna revizija bibliotečke građe i izvora obavlja se kontinuirano najmanje jednom u deset godina bez obzira na vrstu biblioteke i veličinu fonda.

     Revizijom se utvrđuje stvarno, brojčano i fizičko stanje inventarisane bibliotečko-informacione građe i izvora koja je vlasništvo biblioteke, pravna zaštita i aktuelnost bibliotečkih fondova.

       Nakon izvršene detaljne provere celokupnog fonda u Biblioteci, a to je preko 170.000 publikacija, biće utvrđeno precizno stanje fonda. Sačiniće se liste predloga za rashod.

Zapisnik i izveštaj o reviziji razmatraće Upravni odbor Biblioteke, koji će nakon toga formirati odluku o otpisu bibliotečke građe. Revizija knjiga je obiman i veoma odgovoran posao, koji iziskuje veliku preciznost, kako bi dobijene informacije bile tačne. Usklađenost podataka je vrlo važna kako za bibliotekare, tako i za same korisnike.

       Za vreme trajanja revizije Biblioteka neće raditi sa korisnicima od 1. marta do 1. aprila. Molimo članove da publikacije koje su im potrebne pozajme do 27. februara, jer u martu to neće biti moguće. Ujedno apelujemo da sve knjige koje su pozajmljene duže od mesec dana budu vraćene. Ukoliko ste na svojoj polici pronašli knjigu sa našim pečatom ili nalepnicom, a niste ni znali da je kod Vas, donesite je bez ustručavanja u Biblioteku. Naglašavamo, neće biti nikakvih kaznenih mera! Bitno nam je samo da knjige budu vraćene kako bismo ustanovili pravo stanje fonda.

Zahvaljujemo svim korisnicima i sugrađanima na razumevanju!

shares
Skip to content