Књижевно вече Славимира Стојановића Футра

Књижевно вече Славимира Стојановића Футра

У понедељак 22. марта у 18 часова у Холу Народне библиотеке Ужице биће одржано представљање романа ДЕВЕТ Славимира Стојановића Футра.

Славимир Стојановић Футро је дизајнер, визуелни уметник, писац и професор. Добитник је  више од 300 међународних, регионалних и домаћих награда у домену дизајна. Уврштен је у Taschen-ов избор најутицајнијих дизајнера данашњице. Радио је за међународне клијенте као што су Sony, Duracell, Mercedes-Benz, Michelin, Coca-Cola, Seat и многи други.

Добитник је Награде за животно дело Удружења за тржишне комуникације Србије. Аутор је награђене серије илустрованих књига за децу Авантуре Синги Лумбе, као и хит романа са аутобиографским садржајем Девет.

Одломак из романа:

„Два пута сам се родио. Свог другог рођења се сећам. Имам девет година. Свуда око мене је бесконачна тама. Ништа не осећам, само плутам. Не знам шта је горе а шта доле. Ништа се не види, не чује, нити било шта мирише. Немам ваздуха. Морам да изађем овде како знам и умем. У даљини угледам тачкицу светлости према којој махнито запливам млатарајући рукама и ногама по празној тами. Лаган сам, неискусан и спор. Што се више приближавам извору светлости већа је паника да нећу стићи на време.“

 

Обавезна је употреба заштитне маске. Број места је ограничен.

shares
Skip to content